Anasayfa
     Biyografi
     Paylaşmak İstediklerim
     Büyüklere Hikayeler
     Çocuk Hikayeleri
     UZUN HİKAYELER
     Var
     Öç
     Altıngöl
     Oyuncakçı
     Kartopu
     Futbol Fanatiği
     Diyet Yemekler
     Barış Akarsu
     Congar Metal
     Elişi Çalışmaları
     Şiirsel Egzersizler
     Politika
     Ekonomi
     Çevre
     Hayvanlar
     Uzay
     Turizm
     Demeler
     Karışık
     Fıkralar
     Coğrafya
     Tarih
     Sağlık
     Şifalı Bitkiler
     Felsefe
     Konuk Yazarlar
     Foto Galeri
     Kapari Yetiştiriciliği
     Slayt / Sunum
     LİNKLER
     Kapari
     Reiki
     İletişim



En Çok Aranan Kelimeler

Ayla Congar | Kadın | Müzik | Doğa | Sanat | Fıkra | Kapari | Sanayi | Çanta | El işleri | Bilim | Dünya | İzmir | Çeşme | Ayla | Congar |

 

SAĞLIKLI YEMEKLER

****Ön söz:
Bu bir yemek kitabı değildir. Yemek yapmayı bilenlere yemeklerinin sağlıklı olması için tavsiye niteliğinde bilgilerdir. Bu nedenle ölçü kullanılmamıştır. (Ölçü verilmiş olan tarifler kendi tariflerimdir.)

****Ön tavsiyeler:
Yemeklere koyacağınız yağ ve tuz miktarını kendi sağlığınız doğrultusunda ayarlayın. Örneğin genç bayanlar (periyottan önceki hafta) ve yüksek tansiyon problemi olanlar tuz miktarını en aza indirgesinler, en iyisi hiç kullanmasınlar. Vücudumuza gerekli olan tuzu yediğimiz besinlerden alabiliyoruz

***Bazı sindirim problemleri olan kişiler hariç [devamı]


YABANİ VEYA KÜLTÜR SEMİZOTU

Semizotu çiğ salatası: Semiz otunun yapraklarını ayırın üzerine limon ve az zeytin yağı dökün. Etli semizotu yemeği: Semizotunun saplarını [devamı]

BROKOLİ

Brokoli salatası: Brokolilerin saplarını ayırıp, doğrayın ve kaynar suya atarak haşlayın. Pişince çiçeklerini ilave ederek ateşi söndürün ve beş dakika [devamı]

KEREVİZ

Çiğ kereviz salatası: Kerevizleri soyun, rendeleyin, limon suyu ve zeytin yağıyla iyice karıştırın, kerevizin körpe yapraklarıyla süsleyin. Kırmızı biber [devamı]

LAHANA

Çiğ lahana salatası: Lahananın göbeğini kibrit çöpü kalınlığında doğrayın, üzerine zeytin yağı dökerek arada, sırada karıştırmak suretiyle bir saat [devamı]

PIRASA

Zeytin yağlı pırasa: Pırasanın dörtte biri kadar havucu halka, halka doğrayın, zeytin yağı ve su ilavesiyle biraz yumuşayıncaya [devamı]

KARNABAHAR

Karnabahar salatası: Karnabahar çiçeklerini çiçeğin bitiminden kesin, ayırın. Sap ve gövde kısmını küçük dilimler halinde doğrayarak, kaynayan suya [devamı]

HAVUÇ

Dişleriniz kesiyorsa çiğ havuç yiyin. Katı meyve sıkacağıyla suyunu çıkarıp için. Fazla havuç A vitamininin birikimine neden olabilir. Bu kendisini [devamı]

ISPANAK

Çiğ ıspanak salatası: Ispanak yapraklarını yıkadıktan sonra kibrit çöpü inceliğinde doğrayarak üzerine çiğ zeytin yağı gezdirin, limon suyu [devamı]

KELEM AŞI

Kelem aşı bir Rumeli yemeğidir, çorba da denilebilir. Lahanalar ince, ince doğranarak kaynar suya atılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnce, [devamı]

KELEM AŞI Kelem aşı bir Rumeli yemeğidir, çorba da denilebilir. Lahanalar ince, ince doğranarak kaynar suya atılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnce, ince doğranmış ıspanak, haşlanmış nohut, yağ, tuz ve isteğe bağlı olarak et suyu ve de et ilave ed

Kelem aşı bir Rumeli yemeğidir, çorba da denilebilir. Lahanalar ince, ince doğranarak kaynar suya atılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnce, [devamı]

PIRASA, HAVUÇ, KURUFASULYE yemeği

Düdüklü tencereye pırasa, havuç, domates, portakal suyu ve zeytinyağını koyarak, karıştırın. Aşağı yukarı 20 dakika pişirdikten sonra kapağını açarak haşlanmış [devamı]


Sayfa: [1] [2] [3]
öyküler, barış akarsu, congar, izmir, ayla congar, congar sanayi, metal, küçük kız, zeytinyağı, börülce, çocuk, makarna, vücut, peynir, elişi çalışmaları, arkadaş, kadın, yemek, diyet, fıkralar, hikayeler, kapari, kuş gribi, temel, çantalar