Anasayfa
     Biyografi
     Paylaşmak İstediklerim
     Büyüklere Hikayeler
     Çocuk Hikayeleri
     UZUN HİKAYELER
     Var
     Öç
     Altıngöl
     Oyuncakçı
     Kartopu
     Futbol Fanatiği
     Diyet Yemekler
     Barış Akarsu
     Congar Metal
     Elişi Çalışmaları
     Şiirsel Egzersizler
     Politika
     Ekonomi
     Çevre
     Hayvanlar
     Uzay
     Turizm
     Demeler
     Karışık
     Fıkralar
     Coğrafya
     Tarih
     Sağlık
     Şifalı Bitkiler
     Felsefe
     Konuk Yazarlar
     Foto Galeri
     Kapari Yetiştiriciliği
     Slayt / Sunum
     LİNKLER
     Kapari
     Reiki
     İletişim



En Çok Aranan Kelimeler

Ayla Congar | Kadın | Müzik | Doğa | Sanat | Fıkra | Kapari | Sanayi | Çanta | El işleri | Bilim | Dünya | İzmir | Çeşme | Ayla | Congar |

 

SAĞLIKLI YEMEKLER

****Ön söz:
Bu bir yemek kitabı değildir. Yemek yapmayı bilenlere yemeklerinin sağlıklı olması için tavsiye niteliğinde bilgilerdir. Bu nedenle ölçü kullanılmamıştır. (Ölçü verilmiş olan tarifler kendi tariflerimdir.)

****Ön tavsiyeler:
Yemeklere koyacağınız yağ ve tuz miktarını kendi sağlığınız doğrultusunda ayarlayın. Örneğin genç bayanlar (periyottan önceki hafta) ve yüksek tansiyon problemi olanlar tuz miktarını en aza indirgesinler, en iyisi hiç kullanmasınlar. Vücudumuza gerekli olan tuzu yediğimiz besinlerden alabiliyoruz

***Bazı sindirim problemleri olan kişiler hariç [devamı]


BEŞAMEL SOSLU BÖREK

Hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler: **** 25 gr zeytinyağı **** 3 su bardağı un **** Yarım paket yaş maya veya 1 [devamı]

KARIŞIK SEBZE SALATASI

MALZEMELER 1 adet kereviz 1 adet beyaz lahana yaprağı 1 adet kırmızı lahana yaprağı 1 adet domates 1 adet yeşil biber 1 adet şekersiz yeşil elma 1 [devamı]

GÜLLAÇ TATLISI

Malzemeler: 18 adet güllaç yufkası 8 bardak süt 5 bardak yapay şeker 1 bardak çekilmiş ceviz (isteğe bağlı) Gül suyu (isteğe bağlı) 2 adet nar(olgun olsun) Hazırlanışı: 8 [devamı]

ALİ NAZİK

Malzemeler: 4 Adet Patlıcan 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 3 Kahve Fincanı Un 3 Kahve Fincanı yağsız Süt 2 Kahve Fincanı Rendelenmiş yağsız Kaşar Peyniri 2 Adet [devamı]

CELTİK KEBABI

Malzemeler: 200 gr. Bonfile 1 Adet Patates 2 Çorba Kaşığı yağsız yoğurt 1 Domates Zeytinyağı (Patatesleri kızartmak İçin) 3 Adet Sivribiber 1 Tutam kekik Tuz , Karabiber Hazırlanışı: Bonfileyi keskin [devamı]

AÇLIĞINIZI YATIŞTIRIN

Diyetin en zor kısmı canınızın bir şeyler çektiği zamanlar. Eğer siz de iştahınıza hakim olamıyor, sürekli bir şeyler yeme arzusu [devamı]

UŞAK TATLISI

Malzemeler: 200 gr Margarin 2 Adet Yufka 250 gr Tel Kadayıf 150 gr İri Dövülmüş Ceviz Tarçın Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 3 su bardağı [devamı]

LİFLİ GIDALARIN YARARLARI

Her gün yeterli miktarda lifli yiyecek tüketmek vücudumuzu birçok hastalıktan koruyor. Lifler diyetimizde ne kadar bu kadar önemli? **** [devamı]

SENEDE BİR GÜNLÜK KAÇAMAKLAR

POĞAÇA Peynirli poğaça için gerekli malzemeler: ***200 gr (Bir su bardağı) zeytinyağı.) ***200 gr (Bir su bardağı yoğurt.) ***300 gr yağsız [devamı]

ETLER

Kırmızı et kullanmayın, tavuk, hindi ve balık etini tercih edin. Kızartmayın, haşlanmış veya ızgara olarak tüketin. Elektrikli fırının gril bölümünü [devamı]

DİYET İKRAMLAR

İkram mönüsünün dışına çıkarak yapacağınız bu ikramlar bütün konuklarınızın çok hoşuna gidecek, övgüler alacaksınız. Ben de yapıyorum gibi sözler sizin [devamı]

MAKARNA

Peynirli makarna: Malzemesi: 1)- Bir paket makarna. 2)- 400 gr tuzu alınmış yağsız beyaz peynir. Teflon bir kaba peyniri koyun [devamı]

KURU BÖRÜLCE

Kuru börülce salatası: Börülceleri kaynar suya atarak haşlayın. Kapaklı bir kapta soğutun, üzerine zeytinyağı ve limon suyu serperek, piyazlık doğranmış [devamı]

KURU BAKLA

Fava: Kabuksuz iç baklaları püre olabilecek hale gelinceye kadar pişirin ve robottan geçirin. Donduğu zaman üzerine çiğ zeytinyağı dökün, kara [devamı]

BULGUR

Soğanlı bulgur pilavı: Tencereye iri, iri doğranmış bol soğan, zeytinyağı ve az diyet tuz koyun. Suyunu tamamen çekip, kavrulmaya başlamadan [devamı]

PİRİNÇ

Pirinç pilavı: Pirinci sıcak, tuzlu suyla haşlayın ve bir saat bekletin. Eğer et suyuyla pişirecekseniz hiç yağ ve tuz [devamı]

NOHUT

Nohut yemeği: Küçük bir tencereye doğranmış domates veya domates konservesi, rendelenmiş soğan ve zeytin yağını koyarak iyice pişirin. Akşamdan [devamı]

MERCİMEK

Mercimek çorbası: Mercimekleri kaynar suya atarak eriyinceye kadar pişirin. Blenderde eritip, limon suyu ilave ederek için. Mercimek yemeği: Mercimekleri [devamı]

KURU FASULYE

Kuru fasulye yemeği: Kuru fasulyeyi kaynar suya atarak ocağı kapatın ve kabarmasını bekleyin. Kabarınca kaynatın. Fasulyeler haşlanırken bir tencereye doğranmış [devamı]

KARIŞIK SEBZE YEMEKLERİ

Etli kış türlüsü: Kuşbaşı tavuk veya hindi etini rendelenmiş soğan, az diyet tuz ve zeytin yağıyla tencereye koyun. Arada, sırada [devamı]

BÖRÜLCE

Zeytin yağlı börülce yemeği: Ayıklanıp, doğranmış börülceleri az zeytinyağı, bir bütün baş kuru soğan ve az suyla orta ısılı ateşte [devamı]

PATLICAN

Patlıcan yemekleri yağsız ve tuzsuz pişirildiği zaman iyi olmuyor. Senede iki kez yiyeceğiniz kızartma fırsatınızı karnıyarık olarak değerlendirebilirsiniz. Patlıcan közlemek: [devamı]

TAZE FASULYE

Zeytinyağlı taze fasulye: Ortadan yarılarak ayıklanmış taze fasulyeler, ortasına bütün bir baş soğan konarak tencereye yerleştirilir. Hafif ateşte suyunu salıp, [devamı]

KABAK

Kabak dolması: Tavuk veya hindi kıyması, rendelenmiş kuru soğan veya ince doğranmış taze soğan, bol dereotu, pirinç, küçük doğranmış domates [devamı]

DOLMALIK BİBER

Kıymalı biber dolması: Tavuk veya hindi kıyması, ince doğranmış taze soğan veya rendelenmiş kuru soğan, küçük doğranmış domates, pirinç, isteğe [devamı]

ETLİ KIRMIZI BİBER

Etli kırmızı biberi bütün yemeklerinize katabilirsiniz. Közlemek: Kırmızı biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın, mangalda veya elektrikli fırının grill bölümünde közleyin, [devamı]

DOMATES

Domates sosu: Domatesi zeytinyağı ve tuzla suyunu çekinceye kadar pişirin. Sarımsak veya soğan ilavesiyle değişik tatlar elde edebilir, soğuk veya [devamı]

PATATES

Fırında tavuklu patates: Domates suyunu tepsiye dökün. Tavuk butlarını derisiz ve çiğ olarak tepsiye dizin. Boşluklara patatesleri yerleştirin ve orta [devamı]

ENGİNAR

Zeytin yağlı enginar yemeği: 1)- Kaynayan suya ayıklanmış enginarları, (dörde bölerek) ve bir bütün baş soğanı atın. Limon suyu ve [devamı]

BAKLA

Zeytinyağlı bakla yemeği: Taze soğanı ince, ince keserek tencerenin dibine yayın. Doğranmış baklaları, zeytin yağı ve yarım bardak su ilave [devamı]


Sayfa: [1] [2] [3]
öyküler, barış akarsu, congar, izmir, ayla congar, congar sanayi, metal, küçük kız, zeytinyağı, börülce, çocuk, makarna, vücut, peynir, elişi çalışmaları, arkadaş, kadın, yemek, diyet, fıkralar, hikayeler, kapari, kuş gribi, temel, çantalar