Anasayfa
     Biyografi
     Paylaşmak İstediklerim
     Büyüklere Hikayeler
     Çocuk Hikayeleri
     UZUN HİKAYELER
     Var
     Öç
     Altıngöl
     Oyuncakçı
     Kartopu
     Futbol Fanatiği
     Diyet Yemekler
     Barış Akarsu
     Congar Metal
     Elişi Çalışmaları
     Şiirsel Egzersizler
     Politika
     Ekonomi
     Çevre
     Hayvanlar
     Uzay
     Turizm
     Demeler
     Karışık
     Fıkralar
     Coğrafya
     Tarih
     Sağlık
     Şifalı Bitkiler
     Felsefe
     Konuk Yazarlar
     Foto Galeri
     Kapari Yetiştiriciliği
     Slayt / Sunum
     LİNKLER
     Kapari
     Reiki
     İletişim



En Çok Aranan Kelimeler

Ayla Congar | Kadın | Müzik | Doğa | Sanat | Fıkra | Kapari | Sanayi | Çanta | El işleri | Bilim | Dünya | İzmir | Çeşme | Ayla | Congar |

 
Paylaş

DOMUZ ETİ NEDEN HARAMDIR?

Haram, Allah tarafından yasaklanmış demektir. Yenilmesi, içilmesi ve yapılması kesinlikle izin verilmeyen olaylara haram denilmektedir. Genelde haram olan konuları, olayları ve yemekleri incelediğinizde insan sağlığı için çok zararlı olduklarını anlarsınız. O tarihlerde daha bilim bu kadar ilerlemiş değilken bu bilgilerin verilmesi de ayrı bir hikmettir. Dinimizde haram kılınanlar arasında domuz ve domuz eti yemek vardır.

Domuz etinin neden olduğu hastalıklar

Bunun pek çok nedeni vardır. Domuz çok yağlı bir hayvandır. Bu kadar yağ insanlarda damar sertleşmesinden, tansiyon, kolesterol gibi pek çok dolaşım sistemi hastalıkları yaratır. Domuz yağı bol miktarda sutoksin içerir. Sutoksin, lenf sistemimize zarar veren güçlü bir zehirdir. Özellikle çocuklarda boyun bölgesinde ki lenf sistemi şişer. Tıpta bu hastalığa verilen isim Skrofuloz yani domuz hastalığı denilmektedir. Ayrıca eklemlerde iltihap, kireçlenme yapan fazla kükürt ve sümüksü bağ dokusu vardır. Domuzda bulunan bir diğer zararlı madde yüksek oranda bulunan büyüme hormonudur. Domuzlar doğduklarından hemen ilk 3-6 aya arasında yaklaşık 50-100 kg.’a kadar çıkarlar. Bunun sebebi, bünyesinde olan yüksek oranda ki büyüme hormonudur. Fazla miktarda ya da düzenli olarak domuz eti yenildiğinde bu hormon insan vücudunda etkisini göstermeye başlar. Dokularda şişme, iltihaplanma ve el, burun, çene kemiklerinde hızla büyüme başlar. Üstelik kanserli hücrelerin de çoğalması sıklıkla yaşanılan bir durumdur. Avrupa’da kalp hastalarına domuz eti yenilmemesi önerilir. Bunun nedeni, histamin ve imtidazol isimli, maddelerdir. Bu maddeler ayrıca, çıban, safra yolları ve toplardamar iltihaplarına neden olur. Domuz etinin belki de bilinen en tehlikeli özelliği trişin hastalığıdır. Trişin, bir kurt türüdür ve kan yoluyla vücuda girer. Bu kurtlar, çene, dil, boyun, yutak ve göğüs kısmında kasların içine yerleşir. Kan damarlarında tıkanıklık ve menenjit nedeni olabildikleri gibi çeşitli felçlere neden olurlar. Özellikle Avrupa’da tüm kontroller yapılsa da bu hastalıktan tedavi gören pek çok insan vardır. Bu kurtların tedavisi çok zor ve zahmetlidir, ölümle biten pek çok vaka da vardır.

Tüm bu fiziksel hastalıkların yanında domuz eti psikolojik belirli hastalıklara da neden olmaktadır. Örn. doğada dikkat ederseniz ot ile beslenen hayvanlar sakin mizaçlıyken, çiğ et ile beslenenler yırtıcı ve asabidir. Domuz, dişisini kıskanmayan ve pislikle de beslenebilen bir hayvandır. Domuz eti yenilen toplumlarda çiftlerin kıskançlık duygusu yok olur. Bu kadar bilgiyi anlayamayacak insanların yaşadığı bir dönemde yüce Allah, zamanında anlayacaksınız demiştir. Domuz eti yememenin nedenleri ortadır. Diyeceksiniz ki, madem bu kadar zararlı Allah domuzu neden yarattı? Bunun cevabı ise çok basittir. Din bir imtihandır.


Bu haber 1100 defa okunmuştur

           
öyküler, barış akarsu, congar, izmir, ayla congar, congar sanayi, metal, küçük kız, zeytinyağı, börülce, çocuk, makarna, vücut, peynir, elişi çalışmaları, arkadaş, kadın, yemek, diyet, fıkralar, hikayeler, kapari, kuş gribi, temel, çantalar