Anasayfa
     Biyografi
     Paylaşmak İstediklerim
     Büyüklere Hikayeler
     Çocuk Hikayeleri
     UZUN HİKAYELER
     Var
     Öç
     Altıngöl
     Oyuncakçı
     Kartopu
     Futbol Fanatiği
     Diyet Yemekler
     Barış Akarsu
     Congar Metal
     Elişi Çalışmaları
     Şiirsel Egzersizler
     Politika
     Ekonomi
     Çevre
     Hayvanlar
     Uzay
     Turizm
     Demeler
     Karışık
     Fıkralar
     Coğrafya
     Tarih
     Sağlık
     Şifalı Bitkiler
     Felsefe
     Konuk Yazarlar
     Foto Galeri
     Kapari Yetiştiriciliği
     Slayt / Sunum
     LİNKLER
     Kapari
     Reiki
     İletişim



En Çok Aranan Kelimeler

Ayla Congar | Kadın | Müzik | Doğa | Sanat | Fıkra | Kapari | Sanayi | Çanta | El işleri | Bilim | Dünya | İzmir | Çeşme | Ayla | Congar |

 
Paylaş

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ

•Üzüm çekirdeği damarların yıpranmasını önler ve damarlarınızı sağlamlaştırır.
•Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını minimale indirir.
•Diabetli ve varisli kişilere son derece yararlıdır.
•Gözü maküler dejenerasyon ve kataraktan korur. Üzüm çekirdeği sürekli bilgisayarın başında olan kişilerin göz sağlığının korunmasında da önemlidir.
•Üzüm çekirdeği DNA hasarını azaltarak kanser oluşum riskini de minimale indirir.
•Üzüm çekirdeği cildin bağdokusunda bulunan kollajeni sağlamlaştırır. Deriyi dinçleştirdiği için kozmetik sanayinde merhem olarak da kullanılır
•Üzüm çekirdeği damarların kollajen dokusunu da sağlamlaştırdığı için damar sertliği ve damar sertliği ile ilgili çok sayıda hastalığı önler.
•Üzüm çekirdeği histamin salgısını azaltarak alerjiyi önler.
•Üzüm çekirdeği iltihabi prostaglandinlerin sentezini azaltarak romatizmal hastalıklar, ağrı ve endometrioz gibi durumlarda yararlı olurlar.
* Kuvvetli bir Antioksidandır.
* Hücre mutasyonunu yavaşlatması , kalojenin sağlam ve esnek kalmasına yardımcı olması nedeniyle Avrupalı bilim adamları tarafından GENÇLİK BESİNİ olarak nitelendirilmektedir.
* Göz kamaşması, gece körlüğü,diş eti kanamaları,varis ve saman nezlesine iyi gelmektedir.


Kullanım Şekli: Bütün bu faydaların sağlanması için yapmanız gereken sadece üzüm yemek. Üzüm yerken çekirdekleri mutlaka ezilemelidir. Siyah üzümün çekirdeğinin daha faydalı olduğu klinik araştırmalar sonucunda ispatlanmıştır. Üzümün yaş ya da kuru olması farketmemektedir. Yemesinin zorluğundan dolayı son günlerde çekirdeksiz üzüm daha çok tüketilmektedir. Şüphesiz meyve olarak üzüm çok faydalıdır fakat çekirdeğinin faydaları da çok fazla olduğu görülmektedir. Eğer çekirdeklerini yiyemiyorsanız havan yardımıyla ezerek un haline getirip de tüketebilirsiniz.
Her sabah aç karına toz hale getirilmiş bir çorba kaşığı üzüm çekirdeğini bir kâse yoğurtla tüketmek gerekir.

İrfan Rıza Yazıcıoğlu
Ekleyen: Yayla Çiçeği


Bu haber 1321 defa okunmuştur

           
öyküler, barış akarsu, congar, izmir, ayla congar, congar sanayi, metal, küçük kız, zeytinyağı, börülce, çocuk, makarna, vücut, peynir, elişi çalışmaları, arkadaş, kadın, yemek, diyet, fıkralar, hikayeler, kapari, kuş gribi, temel, çantalar