Anasayfa
     Biyografi
     Paylaşmak İstediklerim
     Büyüklere Hikayeler
     Çocuk Hikayeleri
     UZUN HİKAYELER
     Var
     Öç
     Altıngöl
     Oyuncakçı
     Kartopu
     Futbol Fanatiği
     Diyet Yemekler
     Barış Akarsu
     Congar Metal
     Elişi Çalışmaları
     Şiirsel Egzersizler
     Politika
     Ekonomi
     Çevre
     Hayvanlar
     Uzay
     Turizm
     Demeler
     Karışık
     Fıkralar
     Coğrafya
     Tarih
     Sağlık
     Şifalı Bitkiler
     Felsefe
     Konuk Yazarlar
     Foto Galeri
     Kapari Yetiştiriciliği
     Slayt / Sunum
     LİNKLER
     Kapari
     Reiki
     İletişim



En Çok Aranan Kelimeler

Ayla Congar | Kadın | Müzik | Doğa | Sanat | Fıkra | Kapari | Sanayi | Çanta | El işleri | Bilim | Dünya | İzmir | Çeşme | Ayla | Congar |

 
Paylaş

UZUN YAŞAMAK İÇİN

Bir asırdan fazla yaşamak isteyen bu gıdaları yesin!
ABD’nin en çok izlenen talk show programlarından The Oprah Winfrey Show’a konuk olan 85 yaşındaki Amerikalı milyarder iş adamı David Murdock, hiçbir sağlık sorunu olmadığını, kendini çok dinç hissettiğini ve 125 yıl yaşamayı planladığını söyledi. 4.7 milyar dolarlık servete sahip olan Murdock, bundan birkaç yıl önce North Carolina Araştırma Merkezi’ni kurdu. Burada çalışan uzmanlara 1.5 milyar dolar fon sağlayarak, yaşlanma ve uzun yaşam üzerinde araştırmalar yürütmelerini istedi.

İŞTE O BESİNLER:

Ananas: Ameliyat sonrası iyileşme sürecini hızlandırır. Eklemleri sağlıklı tutar. Astımı önler.

Yaban mersini: Bol antioksidan içerir. Beyinde yaşlanmanın etkilerini geciktirir.

Ispanak: Zekayı güçlü tutar. Karaciğer, yumurtalık, kolon ve prostat kanserlerinden korur. Besin değeri bakımından en zengin gıdadır.

Kırmızı biber: Akciğer, prostat, yumurtalık ve rahim ağzı kanserlerinden korur. Güneş yanıklarına karşı etkilidir. Kalp sağlığı için yararlıdır..

Brokoli: Diyabetin vücuda verdiği hasarı azaltır. Prostat, mesane, kolon, pankreas, meme ve mide kanserleriyle savaşır. Yaralanma durumunda beyni korur.

Domates: Vücutta iltihaplanmayı önler. Yemek borusu, mide, bağırsak, akciğer ve pankreas kanserleriyle savaşır. Kalp hastalığı riskini düşürür.

Elma: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Akciğer ve prostat kanserlerinden korur. Alzheimer hastalığı riskini azaltır.

Enginar: Damar tıkanıklığını önler. Zararlı kolesterolü düşürür.

Roka: Doğumdan gelen kusur riskini azaltır. Kemik kırılması tehlikesinin önüne geçer. Gözün sağlıklı kalmasını sağlar.

Kuşkonmaz: Midedeki yararlı bakterileri besler. Kalp sağlığı için yararlıdır.

Böğürtlen: Kemik yapısını güçlendirir. İştahı bastırmaya yardımcıdır. Vücutta yağ yakımını hızlandırır.

Bal kabağı: Gece görüşünü güçlendirir. Kırışıklıklara karşı savaşır. Kalbi korur.

Kavun: Bağışıklığı geliştirir. Cildi güneş yanıklarına karşı korur. Vücutta iltihaplanmanın önüne geçer.

Havuç: Antioksidanları DNA yapısını korur. Kataraktla savaşır. Birçok kansere karşı koruma sağlar.

Karnabahar: Toksinlerden arındırır. Meme kanseri hücrelerinin yayılmasını önler. Prostat kanserine karşı savaşır.

Kiraz: Eklem iltihabı ve gut ağrılarını dindirir. “Kötü” kolesterolü düşürür. Vücutta iltihaplanmaya karşı koyar.

Kızılcık:
Prostat ağrılarını dindirir. Akciğer, kolon, kan kanseri hücreleriyle savaşır. Boşaltım sisteminde enfeksiyon riskini düşürür.

Yeşil lahana: Damar tıkanıklığını önler. Prostat, kolon, meme, yumurtalık kanseri tehlikesini azaltır. Vücudun toksinlerden arındırma mekanizmasını harekete geçirir.

Kıvırcık lahana: Kanseri besleyen östrojen hormonu seviyesini dengede tutar. Gözleri güneş ışınlarından ve katarakttan korur. Kemikleri güçlendirir.

Kivi: Kırışıklıklarla savaşır. Damar tıkanıklığı riskini düşürür. Kabızlığı önlemeye yardımcı olur

Mango: Bağışıklık sistemini destekler. Zararlı kolesterolü düşürür. Damar hastalığında risk faktörü olan “homosistein” maddesini dengede tutar.

Mantar: Toksinlerden arındırır. Kolon ve prostat kanserlerine yakalanma riskini düşürür. Tansiyonu dengede tutar.

Portakal: Zararlı kolesterol seviyesini dengede tutar. Ağız, boğaz, meme, mide ve kan kanseri risklerini düşürür. İştahı bastırır.

Papaya: Sindirimi kolaylaştırır. Akciğer kanseri tehlikesini azaltır. Yağların yakılmasını hızlandırır.

Erik: Kabızlığa karşı etkilidir. Antioksidanlar DNA yapısını korur. Menopoz sonrasında kemikleri güçlü tutar.

Nar: Güneşin zararlı ışıklarından korur. Kolesterol seviyesini dengeler. Prostat kanserine karşı savaşır.

Kabak: Eklem iltihabına karşı korur. Akciğer ve prostat kanserlerini engeller. Vücutta iltihaplanmanın önüne geçer.

Ahududu: Ağız, meme, kolon ve prostat kanserlerinin ilerlemesini önler. DNA yapısını korur. Kolesterol seviyesini dengeler.

Çilek: Alzheimer riskini azaltır. Kolesterolü dengeler. Kolon, prostat ve ağız kanserlerinin ilerlemesini önler.

Taze patates: Felç tehlikesini azaltır. Genel olarak kanser riskini düşürür. Körlüğe karşı korur.

Karpuz: Erkeklerde kısırlığı önler. Prostat, yumurtalık, rahim ağzı, ağız ve gırtlak kanserleriyle savaşır. Cildi güneşin zararlı ışınlarından korur.

Muz: Vücutta yağın yakılmasını hızlandırır. Rektum, böbrek ve kan kanserlerinden korur. Astımı yatıştırır.


Bu haber 1241 defa okunmuştur

           
öyküler, barış akarsu, congar, izmir, ayla congar, congar sanayi, metal, küçük kız, zeytinyağı, börülce, çocuk, makarna, vücut, peynir, elişi çalışmaları, arkadaş, kadın, yemek, diyet, fıkralar, hikayeler, kapari, kuş gribi, temel, çantalar