Anasayfa
     Biyografi
     Paylaşmak İstediklerim
     Büyüklere Hikayeler
     Çocuk Hikayeleri
     UZUN HİKAYELER
     Var
     Öç
     Altıngöl
     Oyuncakçı
     Kartopu
     Futbol Fanatiği
     Diyet Yemekler
     Barış Akarsu
     Congar Metal
     Elişi Çalışmaları
     Şiirsel Egzersizler
     Politika
     Ekonomi
     Çevre
     Hayvanlar
     Uzay
     Turizm
     Demeler
     Karışık
     Fıkralar
     Coğrafya
     Tarih
     Sağlık
     Şifalı Bitkiler
     Felsefe
     Konuk Yazarlar
     Foto Galeri
     Kapari Yetiştiriciliği
     Slayt / Sunum
     LİNKLER
     Kapari
     Reiki
     İletişim



En Çok Aranan Kelimeler

Ayla Congar | Kadın | Müzik | Doğa | Sanat | Fıkra | Kapari | Sanayi | Çanta | El işleri | Bilim | Dünya | İzmir | Çeşme | Ayla | Congar |

 
Paylaş

FIRINDA ISPANAKLI MANTAR

Malzemeler:

İçharcı için:

500 gr. ıspanak
500 gr. mantar
1 büyük boy kuru soğan
Varsa 7-8 adet kuru domates
Zeytinyağ

Beşamel sosu için:

1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
500 gram yağsız kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Eğer yaprak Ispanak kullanılacak ise az Zeytin Yağı konulmuş bir tavada suyunu bırakıp, çekinceye kadar pişirilir. Kök Ispanak kullanılacak ise çok az suda haşlanır ve iyice süzülür.

Mantar ve soğan doğranır, tavada yüksek ısı derecesinde karıştırılarak suyunu çekinceye kadar pişirilir. Hafif ateşte pişirirseniz mantarlar kararır ve resimdeki gibi görünür.

Kuru domatesler iyice yıkandıktan sonra üzerlerine kaynar su dökülerek kabartılır.

Bor cama ya da fırın tepsisine veye toprak bir tpsiye önce 2 kaşık Zeytin Yağı konur ve her tarafına bulaştırılır. Üzerine önce Ispanaklar, onun üzerine de mantarlar konur. Domatesler de yemeğe renk katması için aralarına serpiştirilir.

Un süt ile bulamaç haline getirilir ve kalan 2 kaşık Zeytin Yağı ve peynirin yarısı ilave edilerek karıştırılır ve tepsiye dizilen sebzelerin üzerine dökülür. Peynirin diğer yarısı üzerine serpiştirilerek, önceden ısıttığımız fırında (180 derecede) kaşar peyniri eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. ( Sebzeler piştiği için fırında fazla kalmasına gerek yok.)

Not: Bu yemeği hayal gücünüzü kullanarak her çeşit sebzeyle yapabilir, kaşar peyniri yerine, beyaz peynir de kullanabilir, değişik tatlar elde edebilirsiniz.

Üzerine kırmızıbiber, karabiber, kekik gibi tatlandırıcılar serpebilirsiniz, içine de ilave edebilirsiniz

Ayla Congar
18 04 2009


Bu haber 3752 defa okunmuştur

           
öyküler, barış akarsu, congar, izmir, ayla congar, congar sanayi, metal, küçük kız, zeytinyağı, börülce, çocuk, makarna, vücut, peynir, elişi çalışmaları, arkadaş, kadın, yemek, diyet, fıkralar, hikayeler, kapari, kuş gribi, temel, çantalar