Anasayfa
     Biyografi
     Paylaşmak İstediklerim
     Büyüklere Hikayeler
     Çocuk Hikayeleri
     UZUN HİKAYELER
     Var
     Öç
     Altıngöl
     Oyuncakçı
     Kartopu
     Futbol Fanatiği
     Diyet Yemekler
     Barış Akarsu
     Congar Metal
     Elişi Çalışmaları
     Şiirsel Egzersizler
     Politika
     Ekonomi
     Çevre
     Hayvanlar
     Uzay
     Turizm
     Demeler
     Karışık
     Fıkralar
     Coğrafya
     Tarih
     Sağlık
     Şifalı Bitkiler
     Felsefe
     Konuk Yazarlar
     Foto Galeri
     Kapari Yetiştiriciliği
     Slayt / Sunum
     LİNKLER
     Kapari
     Reiki
     İletişim



En Çok Aranan Kelimeler

Ayla Congar | Kadın | Müzik | Doğa | Sanat | Fıkra | Kapari | Sanayi | Çanta | El işleri | Bilim | Dünya | İzmir | Çeşme | Ayla | Congar |

 
Paylaş

BALIK KÖFTESİ (4Kişilik)

Köfte için malzemeler:

250 gram beyaz etli balık
2 dilim ekmek
1 adet yumurta
1 adet soğan
Köfte baharı
Dilediğiniz miktarda tuz
1 su bardağı aycicek yağı
Yarım demet maydanoz
1 adet yaprakları ayrılmış marul

*****************************
Sos için malzemeler:

1 Adet omega 3 yumurta
1Çay bardağı Zeytinyağ
1 Adet limonun suyu

*****************************

Yemeğin tarifi:


Balığı çektirecek kadar az su ilavesiyle haşlayın ve suyunu çektirin.
Haşlanma derecesi kemiğinden ayrılacak gibi olmasıdır.

Soğuyunca kılçıklarını ayıklayın.

Bir kaseye 2 dilim ekmeği ufalayın,
1 adet yumurta,
1 adet rendelenmiş soğanı ilave edip yoğurun.

Bu karışıma balık parçalarını, istediğiniz baharatı ve az tuz ilave ederek iyice karıştırın.

Elde ettiğiniz köfte hamurundan küçük köfteler hazırlayın.
Bu köfteleri fırınınızın ızgara bölümünde pişirin.

******************************

Sosun hazırlanışı:

Malzemeleri derin bir kapta çatalla az çırparak karıştırın. Sosunuz hazır. (Her ne kadar mayonez malzemeleri kullanılsa da mayonez değil, bana ailemden kalan bir balık sosu tarifidir)

****************************

Servis için:


Servis yapacağınız tabağa kıvırcık marul yapraklarını dizin. Üzerine köfteleri dekoratif bir şekilde dizin.
Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirin.
Domates ve biber halkaları, haşlanmış Yumurta sarısı ve ayrıca beyazı, Maydanoz ve Limon dilimleriyle süsleyebilir, daha değişik süslemeler de yapabilirsiniz.

Not: Köfteler pişerken servis tabağını hazırlayın ve sosunu ve süsleme malzemelerini yanında bulundurun ki:

Balık köfteleriniz soğumadan servis yapabilesiniz.

Bu yemek servis edildiği şekliyle tam gıdadır ve sağlıklıdır.
Yanına yeşil salata da servis yaparsanız; sağlık açısından ideal bir menü hazırlamış olursunuz.

Afiyet olsun
Ayla Congar
07 04 2009


Bu haber 974 defa okunmuştur

           
öyküler, barış akarsu, congar, izmir, ayla congar, congar sanayi, metal, küçük kız, zeytinyağı, börülce, çocuk, makarna, vücut, peynir, elişi çalışmaları, arkadaş, kadın, yemek, diyet, fıkralar, hikayeler, kapari, kuş gribi, temel, çantalar